Toegevoegd aan je winkelmand
Miyabi Miyabi 5000MCD67 Santoku 180mm |
Deze Japanse santoku heeft een extreem harde kern van MicroCarbide poederstaal, waardoor de snijrand vlijmscherp is en dat ook lang blijft. De santoku is de vaakst verkochte Japanse messensoort. De naam betekent 'drie deugden' en met reden: u kunt het mes voor vlees, vis en groente gebruiken. Door de platte snijrand is de santoku ideaal om te hakken in plaats van de schommelbeweging die met Europese koksmessen wordt gemaakt. De kern van het mes is omgeven door 132 lagen staal die een uniek damastpatroon op het lemmet creëren. De snijrand is symmetrisch geslepen volgens de honbazuke-techniek en dus niet eenzijdig, waardoor het zowel voor links- als rechtshandige koks geschikt is. Omdat het mes geen vingerbeschermer heeft, kunt u de volledige lengte van de snijrand gebruiken. Het heft van zwart essenhout ligt aangenaam in de hand, zodat u het mes stevig onder controle hebt en kunt werken zonder moe te worden. Dit mes is een bijzonder product en verdient het dus om met liefde te worden verzorgd. We raden aan om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
- Damascus-design met 133 lagen staal
- Het mes heeft een kern van MicroCarbide MC66 poederstaal omringd met 100 lagen roestvrij staal. Zo is het lemmet zeer hard (ca. 66 Rockwell) en blijft het lang vlijmscherp
- CRYODUR messen van ijsgehard staal zijn extreem stevig en blijven langer scherp
- Authentiek Japans mesprofiel
- Met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces
- Comfortabele, ergomische greep uit zwart essenhout
- Met de hand vervaardigd in Seki, Japan
- Handwas aanbevolen
- Levenslange garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Artikelnummer | 42364 |
Merk | Miyabi |
Afdeling | Koken |
Categorie | Snijbenodigdheden |
Model | Japanse messen |